Emilio Butragueño

21.02.2014 22:49

BUTRAGUEÑOEMILIO BUTRAGUEÑO SANTOS

1982 · 1995
Ett geni , en legend , en sann gentleman
 
Position : Forward
Spelade matcher: 463 officiella matcher , 106 träningsmatcher
Mål : 217
Spanska International: 69 matcher
 
Butragueño var ett fotbollsgeni, en Real Madrid legend som vände fotboll till en konstform . Hans bländande teknik tillsammans med ett öga för mål, charmade Butragueño en hel stadium. Hans största styrka på fotbollsplanen var hans intelligens att ta de rätta löpningarna och läsa spelet på ett ypperligt sätt. Hans smeknamn ( den " Vulture " ) kom att representera en av de bästa generationerna av spelarna i historien om Real Madrid och spansk fotboll när , tillsammans med Sanchís , Michel, Martín Vázquez och Pardeza , ledde han den berömda " Quinta del Buitre ' ( 'The Gam Squadron '') .
 
Hans vision av spelet och hans förmåga att improvisera ledde scouter från Atlético de Madrid för att försöka värva honom , men Butragueño och hans far var medlemmar i Real Madrid , och han ville spela för laget som han stödde . Det är därför han till slut skrev på för Real Madrid ungdomslag .
 
Han började att spela i Real Madrid Castilla, men det tog inte lång tid innan han började nämnas på förstasidorna på löpsedlarna. Hans enormt imponerande mål statistik fick den dåvarande tränaren Alfredo Di Stéfano att kalla upp honom till A-laget. Den 5 februari 1984 är ett datum madrid supportrarna aldrig kommer till att glömma. En relativ enkel bortamatch mot Cádiz debutera han med ett hatrick.
 
HONNÖRER
 
6 Ligas
2 UEFA Cups
2 spanska Cups
1 spanska ligan Cup
4 spanska Super Cup

Kontakt

RealMadridprojekt realmadridprojekt@hotmail.com